MODFLOW-USG webin√°rium sorozat

√ćrta: Jakab Andr√°s on .

Minden modellezŇĎ kolleg√°t megh√≠vunk a fenti tematik√°j√ļ, k√©t alkalmas webin√°rium sorozaton val√≥ r√©szv√©telre. A MODFLOW-USG nagy val√≥sz√≠nŇĪs√©ggel a k√∂vetkezŇĎ m√©rf√∂ldkŇĎ a felsz√≠n alatti vizek √°raml√°si rendszereinek numerikus szimul√°ci√≥j√°ban, pontossabb, sokkal rugalmassabb, √©s nem utols√≥ sorban gyorsabb modellfuttat√°st t√©ve lehetŇĎv√©. A k√©t webin√°riumot Sorab Panday (MODFLOW-USG vezetŇĎ fejlesztŇĎ), ill. Wayne Hesch (Visual MODFLOW Flex vezetŇĎ fejlesztŇĎ) tartj√°k.

Webin√°rium tematika

1. rész: Bevezetés a MODFLOW-USG-be (1 óra)
2013. október. 2 (szerda); 14:00-15:00 és 19:00-20:00

  • A MODFLOW-USG tulajdons√°gainak, funkci√≥inak √©s a k√©pess√©geinek √∂sszefoglal√°sa.
  • A MODFLOW (MODFLOW-2005, -NWT, -LGR, stb.) konvencion√°lis v√©ges differencia verzi√≥ihoz viszony√≠tott elŇĎny√∂k √°ttekint√©se.

Regisztráció

2. rész: MODFLOW-USG és Visual MODFLOW Flex (1 óra)
2013. október. 9 (szerda); 14:00-15:00 és 19:00-20:00

  • A MODFLOW-USG-nek a Visual MODFLOW Flex 2014.1 verzi√≥ba illeszt√©s√©nek √°ttekint√©se.
  • A MODFLOW-USG-nek a Visual MODFLOE Flex-ben val√≥ alkalmaz√°s√°nak elŇĎ bemutat√°sa.

Regisztráció

Kikre számítunk?

  • Visual MODFLOW felhaszn√°l√≥k
  • Felsz√≠n alatti v√≠z modellezŇĎk
  • Hidrogeol√≥gusok, v√≠zgazd√°lkod√°si szakemberek
  • K√∂rnyezetv√©delmi szakemberek
  • GIS szak√©rtŇĎk

Az elŇĎad√≥k

Sorab Panday, PhD, AMEC. Dr. Panday a MODFLOW-USG vezetŇĎ fejlesztŇĎje, aki t√∂bb mint 23 √©v tapasztalattal rendelkezik a v√≠zk√©szlet √©s a szennyezŇĎd√©sterjed√©s modellez√©s ter√ľlet√©n. Szakter√ľletei k√∂z√© tartoznak a modern szimul√°ci√≥s modellk√≥dok √©s a testre szabott megold√°sok kidolgoz√°sa sziv√°rg√°si √©s transzport vizsg√°latok c√©lj√°b√≥l. Dr. Panday adjunktus a University of Waterloo egyetemen. ElŇĎad√°s√°ban megismerteti a r√©sztvevŇĎkkel a MODFLOW-USG tulajdons√°gait, funkcionalit√°sait √©s k√©pess√©geit.

Wayne Hesch, B. Sc. Wayne a Schlumberger Water Services Visual MODFLOW fejlesztŇĎi csapat√°nak term√©kvezetŇĎje. Alapk√©pz√©s√©t (B. Sc.) a University of Waterloo-n szerezte, √©s a Conestoga College Environmental Engineering Program keret√©ben folytatta tanulm√°nyait. Az elm√ļlt t√∂bb mint 7 √©v sor√°n sz√°mos tanfolyamot tartott koncepcion√°lis modellez√©s, felsz√≠n alatti vizek modellez√©se √©s v√≠zminŇĎs√©gi adatok menedzsmentje tematik√°kkal, a vil√°g sz√°mos pontj√°n c√©gek √©s int√©zm√©nyek r√©sz√©re.

A MODFLOW-USG (Unstructured Grids)

MODFLOW-USGA MODFLOW-USG a MODFLOW-nak egy nem-struktur√°lt r√°csot alkalmaz√≥ v√°ltozata. A nem-struktur√°lt r√°cs olyan rugalmass√°got k√∂lcs√∂n√∂z a MODFLOW-nak, melynek sor√°n lehetŇĎv√© v√°lik a h√°romsz√∂g, a n√©gysz√∂g √©s egy√©b soksz√∂g alak√ļ geometri√°k egyedi vagy egym√°ssal kombin√°lt alkalmaz√°sa annak √©rdek√©ben, hogy a modellteret megfelelŇĎ m√≥don tudjuk felosztani. Ez elt√©r a klasszikus, struktur√°lt, egyenes vonal√≥ r√°csszerkezettŇĎl. A nem-struktur√°lt r√°cs paradigma, lehetŇĎv√© tesz tov√°bb√°, 3D, 2D √©s 1D cellakombin√°ci√≥kat az egy√©b √°raml√°si folyamatoknak a modellbe val√≥ bevitele √©rdek√©ben (pl. diszkr√©t reped√©s h√°l√≥zatok). Tov√°bb...