Új Golden Software licencelési struktúra

Írta: Jakab András on .

2016 decembertől, a Surfer 13 és Grapher 12 szoftverekre, a Golden Software új licencelési formákat vezetett be. Blogunkban részletesen beszámolunk ezekről az újdonságokról.

Új licencelési formák és Maintenance

A sztenderd „egy felhasználós" licenceken (single-user) kívül, „egyidejű használatú" (concurrent-use), v. ha úgy tetszik, hálózatos v. lebegő licencek is rendelkezésre állnak. További újdonság, hogy újonnan vásárolt licenc, vagy upgrade révén a legfrissebb verzióra való áttérés esetén, 1 éves termékkövetést (Maintenance) kap a felhasználó, amelynek keretében jogosulttá válik az ingyenes upgrade-re.

Szintén újdonság, hogy az egy-felhasználós licencek már licencvédelemmel rendelkeznek, ami meggátolja a licencek jogtalan telepítését a licencfeltételekben meghatározottnál több gépre. Az egy-felhasználós licenc egyszerre két gépen lehet aktív (ha ugyanaz a felhasználó), de a két gép közül bármelyikről, inaktiválással egy harmadik gépen is aktiválható.

A fentiek miatt, már kisebb méretű cégek esetén is érdemes megfontolni a lebegő licencelési formára való áttérést akkor, ha a szoftvert többen is használják, de nem feltétlenül egyszerre, és ha a cég gépei hálózatba köthetők.

Műszaki támogatás

A műszaki támogatás továbbra is ingyenes, és nem kötődik sem verzióhoz, sem pedig a Maintenance-hez.

Ár

Jó hír, hogy a fenti változásokkal együtt, végre a forgalmazóknak is lehetősége van elektronikus licencek eladására. Ez azt jelenti, hogy ügyfeleinknek immár nem kell megfizetni a viszonylag drága szállítási és vámköltségeket, ezáltal a gyártóéval azonos áron, sőt gyakran olcsóbban lehet tőlünk is vásárolni. Természetesen, a felhasználó semmilyen előnytől nem marad el akkor sem, ha tőlünk rendeli meg a szoftvereket és a hozzájuk tartozó szolgáltatásokat.