Gyorsított aerob bioremediáció

A gyors√≠tott aerob bioremedi√°ci√≥s (Enhanced Aerobic Bioremediation) k√°rmentes√≠t√©si elj√°r√°sok alkalmaz√°sa a kŇĎolajsz√°rmaz√°kokkal (BTEX, TPH, stb.) szennyezett felsz√≠nalatti vizekn√©l a legjellemzŇĎbb, de sz√°mos m√°s szennyezŇĎ anyag eset√©ben is alkalmazhat√≥ elj√°r√°s. A m√≥dszert olyan technol√≥gi√°kkal t√°mogatjuk, mint az iSOC passz√≠v g√°z-inf√ļzi√≥, a BioFlo gyors√≠tott term√©szetese cs√∂kken√©s, a gPRO g√°zadagol√≥ rendszer, vagy a TersOx szervetlen peroxid.

iSOC passz√≠v g√°z-inf√ļzi√≥s rendszer

iSOC passz√≠v g√°z-inf√ļzi√≥s rendszer

A szabadalmaztatott g√°z inf√ļzi√≥s (Gas inFusion) technol√≥gia szuperszatur√°ci√≥s oldott g√°zkoncentr√°ci√≥k el√©r√©s√©t biztos√≠tja folyad√©kokban. Az iSOC¬ģ (in situ Submerged Oxygen Curtain) olyan struktur√°lt polimer t√∂meg√°tviteli egys√©g, amely a kitŇĪnŇĎ t√∂megtranszfer el√©r√©s√©t nagy fajlagos fel√ľletŇĪ ‚Äď kb. 7.000 m2/m3 ‚Äď hidrof√≥b, mikropor√≥zus, √ľreges sz√°l√ļ anyag r√©v√©n biztos√≠tja. A bubor√©kmentes anyag√°tvitel megval√≥s√≠t√°s√°hoz sz√ľks√©ges megfelelŇĎ g√°znyom√°st egy belsŇĎ szab√°lyoz√≥szelep biztos√≠tja.

gPRO gázadagoló technológia

A gPRO¬ģ (groundwater Pressurized Remediation Optimizer) egy olyan g√°zadagol√≥ technol√≥gia, amely k√©pes nagy g√°zmennyis√©gek folyad√©kokba t√∂rt√©nŇĎ bevitel√°re. Az inVentures Technologies √°ltal fejlesztett Gas inFuion technol√≥gi√°k alapj√°t k√©pezŇĎ struktur√°lt polim√©r, melyet a gPRO¬ģ modulokban is alkalmaznak, hidrof√≥b tulajdons√°g√ļ mikroporozus √ľreges sz√°lalakat tartalmaz, melyek √≥ri√°si fel√ľlet√ľk r√©v√©n nagy mennyis√©gŇĪ g√°zt k√©pesek bevinni a folyad√©kba √ļgy, hogy a folyad√©kban nem v√°ltozik meg az g√°zok √∂ssznyom√°sa.

BioFlo‚ĄĘ akt√≠v remedi√°ci√≥s rendszer

BioFlo aktív remediációs rendszer

A BioFlo‚ĄĘ egy olyan innovat√≠v megold√°sa, mellyel reakt√≠v biobarrierek hozhat√≥k l√©tre korl√°tozott talajv√≠z √°raml√°s√ļ helyeken. A BioFlo‚ĄĘ kis hozam√ļ, nagy g√°ztartalm√ļ szuperszatur√°lt v√≠z√°ramot gener√°l, amely √∂nmag√°ban, vagy egy kis visszanyerŇĎ (mini pump-and-treat) rendszerrel egy√ľtt fejti ki a hat√°s√°t. B√°rmilyen g√°zkombin√°ci√≥ra l√©tre tud hozni szuperszatur√°ci√≥s koncentr√°ci√≥kat aerob, anaerob, vagy kometabolikus bioremedi√°ci√≥s c√©lb√≥l.

TersOx‚ĄĘ szervetlen peroxig√©n

A TersOx‚ĄĘ egy szabadalmazott formul√°ja az √©tkez√©si tisztas√°g√ļ kalcium-hidroxidnak, amely ellenŇĎrz√∂tt mennyis√©gŇĪ molekul√°ris oxig√©nt bocs√°t ki. A TersOx‚ĄĘ serkenti a kŇĎolajsz√°rmaz√©kok (benzol, toluol, etil-benzol, xilolok (BTEX)) term√©szetes leboml√°s√°t. Nem egy k√©miai oxid√°ci√≥s term√©k. A TersOx‚ĄĘ nagy O2 ar√°nya (>16,6% wt) a hidrat√°ci√≥t k√∂vetŇĎen hosszan (ak√°r 12 h√≥napig) tart√≥ oxig√©nforr√°sk√©nt mŇĪk√∂dik. Ez a fenntartott oxig√©n kibocs√°t√°s serkenti az ŇĎshonos bakt√©riumokat, n√∂veli a bioaktivit√°st, √©s elŇĎseg√≠ti a gyorsabb szennyezŇĎd√©selt√°vol√≠t√°st.