Gyorsított anaerob bioremediáció

A gyorsított anaerob bioremediáció (Enhanced Anaerobic Bioremediation) költséghatékony stratégia a halogénezett alifás v. aromás szénhidrogének, a perklorátok, a robbanoanyagok (pl. nitrátok), az energetikai lőszermaradványok, a nitrátok, a svak, a radionuklidek, az oxidált fémek és egyéb szennyezőanyagok mentesítésére. A folyamat adalékoknak (elektron donorok) a felszínalatti vízhez vagy a talajhoz való hozzáadásával jár, melynek hatására megnövekszik a szennyező anyagokat ártalmatlan végtermékekké lebontó őshonos mikroorganizmusok vitalitása és száma.

Electron Donor Solution - Extended Release (EDS-ER™)

Az EDS-ER egy hosszú ideig eltartható, vízzel keveredő olaj, amely 3-5 év időtartamig képes biológiailag rendelkezésre álló hidrogén kibocsátására. Semleges pH-jú, és eltarthatósága több mint 2 év. Az egyéb növényi olajoktól eltérően, az EDS-ER-t nem befolyásolják a fagypont alatti hőmérsékletek.

Electron Donor Solution - Quick Release (EDS-QR™)

Az EDS-QR gyors hatású, teljesen vízoldható adalék. 98%-ot meghaladó növényi olajtartalma miatt, a klórozott CH-k reduktív deklórozása és egyéb, anaerob viszonyok mellett lebontható vegyi anyagok biorememediációjára terveztek. Alkalmazása főleg akkor indokolt, ha fontos a mentesítés gyorsasága. Egyetlen injektálás kb. 2-3 hónapig gyorsítja a biológiai aktivitást. Más növényi olajoktól eltérően, nem befolyásolják a fagypont alatti hőmérsékletek.

Nutrimens™

A Nutrimens™ egy teljes egészében természetes fermentációs termék. A folyékony Nutrimens™, botanikai osztályozású Saccharomyces cerevisiae nem-módosított törzsének anaerob fermentációja révén kerül előállításra, és tartalmaz egyéb fermentációs termékeket, élesztősejt maradékokat és élesztő töredékeket, valamint a fermentációnál alkalmazott közeget.

Nutrisulfate™

Az olyan gyorsított bioremediációs technológiákát, mint az iSOC® gáz infúziós eljárás, vagy a TersOx™ oxigén kibocsátó termék, gyakran alkalmazzák a kőolajszármazékokkal, vagy az üzemanyag javító adalékokkal (MTBE, TBA) szennyezett területeken a felszín alatt előforduló őshonos mikroorganizmusok révén történő természetes in-situ bioremediáció javítására. Az őshonos mikroorganizmusok viszont, nem működnek jól a forrásterületi nagy szennyező anyag koncentrációjú zónákban. Továbbá, az oxigén technológiák le kell győzzék a forrasterületeken rendszerint előforduló anaerob viszonyokat is, és gyakran a vas jelenlétét.