Electron Donor Solution - Extended Release (EDS-ER™)

EDS-ER

Az EDS-ER egy hosszú ideig eltartható, vízzel keveredő olaj, amely 3-5 év időtartamig képes biológiailag rendelkezésre álló hidrogén kibocsátására. Semleges pH-jú, és eltarthatósága több mint 2 év. Az egyéb növényi olajoktól eltérően, az EDS-ER-t nem befolyásolják a fagypont alatti hőmérsékletek.

A növényi olajok hidrofób tulajdonságúak, és vízben nem oldódnak és vízzel nem is keverednek. Azért, hogy javítsák a vízben való eloszlást, a legtöbb forgalmazó emulzifikáló szereket adagol az olajhoz, és az oldatot vízzel keveri. Az elektron donort tehát 25-50% víztartalmú szerként csomagolja, és adja el. Mivel az ilyen anyagokat tömeg alapon árulják, a vevő tulajdonképpen vizet vásárol. Elkerülendő a fenti költségeket, valamint a fegypont alatti hőmérsékleten fellépő problémákat, a Tersus Environmental kifejlesztett egy vízben oldódó olaj alapú elektron donor terméket.

Mi az EDS-ER?

A termék

Az EDS-ER egy hosszan eltartható szója alapú vízzel keveredő olaj, és nem egy olaj-víz emulzió, mint a konvencionális termékek. A termék nem tartalmaz vizet, ezért a helyszínre való kiszállítási költségek akár 50%-kal csökkenthetők. Az ügyfél tehát egy olcsó kármentesítési megoldást kap.

Alkalmazási célok

Az EDS-ER egyszerű, biztonságos és kis költségű megoldás a halogénezett szénhidrogének (pl. PCE, TCE, DCE, VC, TCA, CT, stb.), a perklorátok, az aromás nitrát robbanószerek, az energetikai lőszermaradékok, a nitrátok, a radionuklidok és bizonyos nehézfémek okozta szennyezések esetén.

Konfiguráció

Az EDS-ER alkalmazása könnyen a terĂĽlet adottságaihoz igazĂ­thatĂł. Az alkalmazás lehet rácsos, gátas vagy exkaváciĂłs konfiguráciĂł. Kis viszkozitása miatt, az EDS-ER lejuttathatĂł a felszĂ­n alá közvetlen lenyomásos injektálással, ĂĽreges szárĂş fĂşrĂł, meglĂ©vĹ‘, vagy visszainjektálĂł kutakon keresztĂĽl.

Előnyök

 • 100%-ban fermentálĂłdik – nincs vĂ­ztartalma
 • VĂ­zzel teljes mĂ©rtĂ©kben elegyedik
 • A kis viszkozitás minimalizálja az injekciĂłs pontok számát
 • Akár 5 Ă©vig tartĂł ellenĹ‘rzött elektron donorok kibocsátás
 • Élelmiszer tisztaságĂş
 • Kis összes oldott anyag tartalom a kis sĂłtartalmĂş adalĂ©kokkal szemben támasztott másodlagos vĂ­zminĹ‘sĂ©gi kritĂ©riumoknak valĂł megfelelĹ‘sĂ©g Ă©rdekĂ©ben.
 • Megfelel az EPA EPP (Environmentally Preferable Purchasing) Ă©s az USDA biokritĂ©riumoknak
 • Nincs ĂĽzemeltetĂ©s Ă©s karbantartás
 • Tiszta, kis költsĂ©gű, megszakĂ­tásmentes alkalmazás (pl., direkt nyomás, kutak Ă©s exkaváciĂłk)
 • Zöld, fenntarthatĂł vegyi összetĂ©tel; megĂşjulĂł termĂ©ny alapĂş olajokbĂłl kĂ©szĂĽl
 • Más elektron donorokhoz viszonyĂ­tott kis szállĂ­tási költsĂ©gek (nem kell fizetni a vĂ­z szállĂ­tásáért)
 • HosszĂş polcidĹ‘ – hűtĂ©s nĂ©lkĂĽl több mint 2 Ă©vig tárolhatĂł
 • Nincsenek fagyási / kiolvasztási gondok
 • Semleges pH – nincs szĂĽksĂ©g pH állĂ­tásra a terepen

Költségcsökkentés

Az EDS-ER termékben benne van a jelentős költségcsökkentés lehetősége. A termék passzív jellege kiküszöböli a nagy beruházási költségeket és az aktív mérnöki rendszerek üzemeltetési/karbantartási szükségleteit. Az időben elnyúló természetes csökkenés (MNA) megközelítésnél is kedvezőbb költségei vannak.

Tartósság

Egyetlen EDS-ER alkalmazás, optimális körülmények között 3-5 év időtartamig biztosítja az elektron donorok ellenőrzött kibocsátását.

Alkalmazások

Kis vizskozitása Ă©s nagy tartossága miatt, az EDS-ER ideális szubsztrátum direkt lenyomásos injektálási mĂłdszerek alkalmazása mellett, szennyezĹ‘dĂ©s forrásterĂĽleteken, csĂłvaterĂĽleteken Ă©s reaktĂ­v gátakban valĂł alkalmazásoknál. A kis viszkozitás lehetĹ‘vĂ© teszi rövidebb idĹ‘ alatt nagyobb mennyisĂ©gű EDS-ER alkalmazását, Ă©s megnöveli a pontonkĂ©nti szubsztráum lejuttatás hatĂłsugarát. Az eredmĂ©ny kevesebb injektálás Ă©s terĂĽletenkĂ©nt átlagban rövidebb lejuttatási idĹ‘. HasználhatĂł injektálĂł kutakban is, vagy talajkeverĂ©ses Ă©s exkaváciĂłs projektekben.

Csomagolás

 • 55 gallon (200 l) műanyag hordĂł
 • 275 gallon (1 m3) IBC kontĂ©ner
 • tartálykocsi

Gas inFusion & in-situ remediáciĂł

A Tersus EDS-ER és egyéb elektron donor szubsztrátumok teljesítményét javíthatja a hidrogénnel dúsított víz hozzáadása. Hidrogén infúziója az inVentures HiSOC vagy gPRO technológiájával akár 50%-kal csökkenthető a szénalapú elektron donorok iránti igény. A hidrogénnel dúsított vizet hígító folyadékként, kísérővízként, vagy recirkulációs vízként kell hozzáadni az EDS-hez, de a hozzáadott biokultúrával (bioaugmented culture) együtt is injektálható.