Electron Donor Solution - Quick Release (EDS-QR™)

Az EDS-QR gyors hatású, teljesen vízoldható adalék. 98%-ot meghaladó növényi olajtartalma miatt, a klórozott CH-k reduktív deklórozása és egyéb, anaerob viszonyok mellett lebontható vegyi anyagok biorememediációjára terveztek. Alkalmazása főleg akkor indokolt, ha fontos a mentesítés gyorsasága. Egyetlen injektálás kb. 2-3 hónapig gyorsítja a biológiai aktivitást. Más növényi olajoktól eltérően, nem befolyásolják a fagypont alatti hőmérsékletek.

Mi az EDS-QR?

A termék

Az EDS-QR vízzel keveredő, gyorsan ható elektron donor, amelynek természetes olajtartalma >98%. A terméket vízzel keveredő elektron donorként kínáljuk.

Alkalmazási célok

Az EDS-QR egyszerű, biztonságos és kis költségű megoldás a halogénezett szénhidrogének (pl. PCE, TCE, DCE, VC, TCA, CT, stb.), a perklorátok, az aromás nitrát robbanószerek, az energetikai lőszermaradékok, a nitrátok, savak, a radionuklidok és bizonyos oxidált nehézfémek okozta szennyezések esetén, gyors beavatkozást és eredményt igénylő esetekben.

Konfiguráció

Az EDS-QR alkalmazása könnyen a terület adottságaihoz igazítható. Az alkalmazás lehet rácsos, gátas vagy exkavációs konfiguráció. Kis viszkozitása miatt, az EDS-QR lejuttatható a felszín alá közvetlen lenyomásos injektálással, üreges szárú fúró, meglévő, vagy visszainjektáló kutakon keresztül.

Előnyök

  • Teljesen vĂ­zoldhatĂł adalĂ©k, ami kis áteresztĹ‘kĂ©pessĂ©gű összletekben minimalizálja az injektálĂł pontok számát, csökkentve ezáltal a beruházási költsĂ©geket.
  • Egyszerű, biztonságos, kis költsĂ©gű megoldás az alifás Ă©s az aromás halogĂ©nezett szĂ©nhidrogĂ©nek, a perklorátok, az aromás nitrátok, az energetikai lĹ‘szermaradĂ©kok, a nitrátok, a radionuklidok, bizonyos oxidált nehĂ©zfĂ©mek Ă©s egyĂ©b szennyezĹ‘ anyagok bioremediáciĂłjára
  • Megfelel az EPA EPP (Environmentally Preferable Purchasing) Ă©s az USDA biokritĂ©riumoknak
  • Zöld, fenntarthatĂł vegyi összetĂ©tel; megĂşjulĂł termĂ©nyalapĂş olajokbĂłl kĂ©szĂĽl
  • VĂ­zzel könnyen keveredik, tehát alkalmazása gazdaságos
  • Nincsenek fagyási / kiolvasztási gondok

Költségcsökkentés

Az EDS-ER termékben benne van a jelentős költségcsökkentés lehetősége. A termék passzív jellege kiküszöböli a nagy beruházási költségeket és az aktív mérnöki rendszerek üzemeltetési/karbantartási szükségleteit. Az időben elnyúló természetes csökkenés (MNA) megközelítésnél is kedvezőbb költségei vannak.

Tartósság

Egyetlen EDS-QR alkalmazás 2-3 hónapos időszakig biztosítja az ellenőrzött elektron donor kibocsátást.

Alkalmazások

Kis viszkozitása és nagy élettartama miatt, az EDS-QR kitűnően injektálható szubsztrátum forrásterületi, csóvabeli és barrier típusú alkalmazásokhoz. A kis viszkozitás nagyobb mennyiség alkalmazását teszi lehetővé rövid intervallumokban, és megnöveli a szubsztrátum pontonkénti hatósugarát. Az eredmény kevesebb injektálási pont és rövidebb összesített alkalmazási idő. Továbbá, az EDS-QR ideális injektáló kutakban való lejuttatáshoz is, vagy talajkeveréses és exkavációs projektekben való alkalmazásra.

Csomagolás

 JellemzĹ‘ tulajdonságok MegjelenĂ©s borostyánsárga
Gyulladáspont Â°C (°F) 120 (248)
Viszkozitás (cSt) 53 - 40°C-on
Fajsúly 1,22 - 25°C-on
Biológiai lebonthatóság könnyen lebontható
Vízi toxicitás nem toxikus
Fagyáspont Â°C (°F) < -60 (-76)*
*75% olaj 25% víz koncentrációban
Csomagolás   1.040 l (275 gallon) kontáner
210 l (55 gallon) hordĂł
19 l (5 gallon) hordĂł

Gas inFusion & in-situ remediáció

A Tersus EDS-QR és egyéb elektron donor szubsztrátumok teljesítményét javíthatja a hidrogénnel dúsított víz hozzáadása. Hidrogén infúziója az inVentures HiSOC vagy gPRO technológiájával akár 50%-kal csökkenthető a szénalapú elektron donorok iránti igény. A hidrogénnel dúsított vizet hígító folyadékként, kísérővízként, vagy recirkulációs vízként kell hozzáadni az EDS-hez, de a hozzáadott biokultúrával (bioaugmented culture) együtt is injektálható.