Nutrimens™

A Nutrimens™ egy teljes egészében természetes fermentációs termék. A folyékony Nutrimens™, botanikai osztályozású Saccharomyces cerevisiae nem-módosított törzsének anaerob fermentációja révén kerül előállításra, és tartalmaz egyéb fermentációs termékeket, élesztősejt maradékokat és élesztő töredékeket, valamint a fermentációnál alkalmazott közeget.

Mi a Nutrimens™?

A termék

A Nutrimens™ redukált szént és jótékony vitaminok, nyomelemek és metabolitok széles skáláját bocsátja rendelkezésre a mikroorganizmusok számára. Alkalmazható folyékony vagy granuláris formában a felszín alatti vizek mentesítésében, vagy bioreaktorokban és épített nedves mentesítő rendszerekben a kifolyó és/vagy a felszíni vizek fémtartalmának mentesítésére. A Nutrimens™ megnöveli a legtöbb főszennyező anyag eltávolításának a mértékét és semleges pH viszonyokat tart fenn.

Nutrimens

Az elektron donorok alkalmazási hatékonyságának javítása

A széntartalmú szubsztrátumok alkalmazása elektron donorként a reduktív klórelimináció javítása érdekében, az 1990-es évek végétől kereskedelmi viszonylatban is ismert és bevált módszer. A költségek csökkentése érdekében, sokan áttértek az olcsóbb, kevésbé kidolgozott szubsztrátumok alkalmazására, melyek viszont, önmagukban gyenge kinetikájúak és kis hatékonyságúak.

A fentiek miatt, számos területen gyakori technológiai kihívást jelent a biomassza növekedését és a szennyeződés valamint a szubsztrátum metabolizmusát támogató elégséges tápanyag koncentrációknak a fenntartása. Arra bíztatjuk ügyfeleinket, hogy a biológiai aktivitás indikátoraként, építsék be a monitoring tevékenység szerves részeként a talajvíz tápanyag mennyiségének és a szubsztrátum felhasználási ütemének a mérését.

A tápanyagok adagolása javíthatja a remediációs folyamatot. A természetes degradációnak kedvező relatív tápanyag arányok a 100 szén / 10 nitrogén / 1 foszfor / 1 kálium / 1 kén nagyságrendi tartományokban találhatók. Ez azt is jelenti, hogy a baktériumok a C:N arányra támaszkodnak a szerves szennyezők lebontása során. A kisebb szén / nitrogén arány egyik indikátora annak, hogy a degradációhoz szükséges idő csökkenthető. A folyékony Nutrimens™, melynek összes széntartalma 12%-nál nagyobb - csökkentve ezáltal, az egyéb szubsztrátumok iránti igényt - több mint 6 g/l TKN-t (összes Kjeldahl nitrogén) és 2,39 g/l összes foszfort is bejuttat a rendszerbe.

Vannak olyan cégek, amelyek élesztő kivonatokat adagolnak a lebontó baktériumok aktivitásának növelése érdekében a halogénezett szénhidrogénekkel szennyezett területek mentesítése során. Nem állnak viszont, rendelkezésünkre olyan bizonyítékok, amelyek alátámasztanák az élesztő kivonatok hatékonyságnövelő szerepét az elektron donor felhasználásban.

A Nutrimens™ termĂ©k jobb, mint az Ă©lesztĹ‘ kivonatok. A bioremediáciĂłs ĂĽtem növelĂ©sĂ©ben játszott szerepe mellett, a Nutrimens™ adagolása javĂ­tja az elektron donorok felhasználási hatĂ©konyságot. A Nutrimens™ az Ă©lesztĹ‘sejtekben megtalálhatĂł cukrok, proteinek, vitaminok Ă©s aminosavak, valamint sejten kĂ­vĂĽli metabolitok forrása, melyek mind a remediáciĂłs idĹ‘ csökkentĂ©sĂ©t teszik lehetĹ‘vĂ©. Továbbá, a Nutrimens™ bizonyĂ­tottan segĂ­t a semleges pH viszonyok megtartásában.

Előnyök

  • JavĂ­tja a bioremediáciĂł kinetikáját
  • Csökkenti a bioremediáciĂłs idĹ‘t
  • Csökkenti a szĂĽksĂ©ges szubsztrátum mennyisĂ©get
  • AlkalmazhatĂł önállĂł elektron donorkĂ©nt, szubsztrátumainkkal vagy hidrogĂ©nnel kombinálva
  • Élelmiszer tisztaságĂş szĂ©n
  • Tiszta, kis költsĂ©gű, megszakĂ­tásmentes alkalmazás (pl. direkt-nyomás, kutak, exkaváciĂłk)
  • Zöld, fenntarthatĂł kĂ©mia

A Nutrimens™ növeli a heterotróf anaerob baktériumok aktivitását, számát és termékenységét.

Nutrimens Hydrocarbons összehasonlító hatás

Jellemzők

Paraméter Folyékony Nutrimens™ Granuláris Nutrimens™
Nedvesség tartalom =kevesebb mint) 80% 10%
Hamu (kevesebb mint) NA 10%
Ă–sszes szĂ©n* 12,71%  40,38%
Összes nitrogén (N)* 0,96% 2,52%
Szén/Nitrogén arány (C/N)* 13:1 16:1
Összes Kjeldahl nitrogén (TKN)* 6 448 mg/l 22 585 mg/kg
Kémiai oxigénigény (KOI)* 325 000 mg/l 732 000 mg/kg
Ă–sszes foszfor* 2 397 ppm 4 405 ppm
Egyéb összetevők
MĂłdosĂ­tott kultĂşrák Oligoszacharidok; Peptidek 
ÉlesztĹ‘ sejtek Proteinek; Aminosavak; Peptidek; Vitaminok; Nyomelemek; Proteinátok; Nukleinsavak; BĂ©ta-glĂĽkánok; Lizinek; Leucin 
Sejten kĂ­vĂĽli metabolitok Peptidek; Szerves savak; Oligoszacharidok; Nukleotidok; Aminosavak; Észterek; Alkoholok 

*Hozzávetőleges érték

Csomagolás

Folyékony Granuláris
19 l (5-gallon) vödör 22,5 kg zsák
210 l (55-gallon) műanyaghordó 900 kg tartály
IBC tartály

Költségmegtakarítás

A Nutrimens™ technológiában benne van a kármentesítés során elérhető jelentős költségmegtakarítási lehetőség. A Nutrimens™ passzív természete kiküszöböli a mérnöki megoldásokat igénylő beavatkozások nagy tőke és üzemeltetési/karbantartási költségeit. A Nutrimens™ kis költségű alternatívája az időigényes és elhúzódó természetes csökkenésen (MNA) alapuló kármentesítési stratégiáknak.