Nutrisulfate™

Az olyan gyorsított bioremediációs technológiákát, mint az iSOC® gáz infúziós eljárás, vagy a TersOx™ oxigén kibocsátó termék, gyakran alkalmazzák a kőolajszármazékokkal, vagy az üzemanyag javító adalékokkal (MTBE, TBA) szennyezett területeken a felszín alatt előforduló őshonos mikroorganizmusok révén történő természetes in-situ bioremediáció javítására. Az őshonos mikroorganizmusok viszont, nem működnek jól a forrásterületi nagy szennyező anyag koncentrációjú zónákban. Továbbá, az oxigén technológiák le kell győzzék a forrasterületeken rendszerint előforduló anaerob viszonyokat is, és gyakran a vas jelenlétét.

Mi a Nutrisulfate™?

Sulfate SignificanceA legtöbb területen a szulfát redukció és a metanogenézis az uralkodó természetes degradációs folyamatok. Ezért, az oxigén adagolása a csóva anaerob zónájában hátrányos hatású.

A Nutrisulfate™, vízoldható és azonnal rendelkezésre álló elektron akceptor adagolása révén stimulálja a biodegradációt. Nagy szulfát-koncentrációk mellett, az anaerob baktériumok a BTEX-et, az MTBE-t és egyéb kőolajszármazékokat fognak szén- és energiaforrásként használni, széndioxiddá és vízzé mineralizálva azokat. A szulfátadagolás, azon felül, hogy javítja a természetes viszonyokat, más remediációs technológiákkal összehasonlítva, kisebb szén-lábnyommal is jellemezhető.

Nutrisulfate™ nagy szulfáttartalmú metabolkus adalék, amelyet a BTEX, az MTBE, a TBA és egyéb kőolajszármazékokkal szennyezett területeken előforduló mikrobiális rendszerek kinetikájának és hatékonyságának javításá céljából állítottak elő. A kinetika és a hatékonyság növelése csökkenti a kármentesítéshez szükséges időt, valamint a szükséges szubsztrátum és egyéb adalékok mennyiségét.

Szulfáttal javított bioremediáció (SEB)

kőolajszármazék + Nutrisulfate™ + oldott vas → vas szulfid + H2O + MgCO3 + CO2

A Nutrisulfate™ növeli a heterotróf anaerob baktériumok aktivitását, számát és termékenységét.

Benefits of Nutrisulfate

A Nutrisulfate™ előnyei

  • GyorsĂ­tja a BTEX, az MTBE Ă©s egyĂ©b szĂ©nhidrogĂ©nek anaerob bioremediáciĂłját
  • GyorsĂ­tja az abiotikus bioremediáciĂłt
  • JavĂ­tja a bioremediáciĂł kinetikáját
  • Csökkenti a bioremediáciĂłs idĹ‘t
  • Csökkenti a szĂĽksĂ©ges szubsztrátum mennyisĂ©get
  • A kármentesĂ­tĂ©s gyorsabb, jobb Ă©s olcsĂłbb lesz
  • Tiszta, kis költsĂ©gű, megszakĂ­tásmentes alkalmazás (pl. direkt-nyomás, kutak, exkaváciĂłk)
  • Zöld, fenntarthatĂł kĂ©mia

Jellemzők

Paraméter Nutrisulfate™
Összes szén* 1,2%
Összes nitrogén (N)* 0,09%
Szén/Nitrogén arány (C/N)* 13,1
Összes Kjeldahl nitrogén (TKN)* 652 mg/kg
Kémiai oxigénigény (KOI)* 29 575 mg/l
Ă–sszes foszfor* 218 ppm
Szulfát* 127 250 mg/l
Egyéb összetevők
Módosított kultúrák Oligoszacharidok; Peptidek
Élesztő sejtek Proteinek; Aminosavak; Peptidek; Vitaminok; Nyomelemek; Proteinátok; Nukleinsavak; Béta-glükánok; Lizinek; Leucin
Sejten kívüli metabolitok Peptidek; Szerves savak; Oligoszacharidok; Nukleotidok; Aminosavak; Észterek; Alkoholok

*Hozzávetőleges érték

Csomagolás

  • 210 l (55-gallon) műanyaghordĂłk
  • 1040 l (275 gal) IBC tartályok

Költségmegtakarítás

A Nutrisulfate™ technológiában benne van a kármentesítés során elérhető jelentős költségmegtakarítási lehetőség. A Nutrisulfate™ passzív természete kiküszöböli a mérnöki megoldásokat igénylő beavatkozások nagy tőke és üzemeltetési/karbantartási költségeit. A Nutrisulfate™ kis költségű alternatívája az időigényes és elhúzódó természetes csökkenésen (MNA) alapuló kármentesítési stratégiáknak.