Gas inFusion technológiák

A Gas inFusion technol√≥gia egy glob√°lis platform-technol√≥gia sz√°mos lehets√©ges piaci alkalmaz√°ssal. A technol√≥gia egy egyedi g√°zinf√ļzi√≥s m√≥dszer, melynek sor√°n a g√°zok folyad√©kba juttathat√≥k.

C√©g√ľnk, a Tersus Environmental forgalmaz√≥jak√©nt, az inVentures Technologies remedi√°ci√≥s technol√≥gi√°inak √©s rendszereinek a Magyarorsz√°gi k√©pviselŇĎje (iSOC, HiSOC, BioFlo Gas inFusion technol√≥gi√°k √©s gPRO oxig√©nell√°t√≥ rendszer). Partneri kapcsolatunk r√©v√©n, megb√≠z√≥inknak k√∂lts√©ghat√©kony √©s fenntarthat√≥ remedi√°ci√≥s megold√°sokat k√≠n√°lunk.

iSOC passz√≠v g√°z-inf√ļzi√≥s rendszer

iSOC passz√≠v g√°z-inf√ļzi√≥s rendszer

A szabadalmaztatott g√°z inf√ļzi√≥s (Gas inFusion) technol√≥gia szuperszatur√°ci√≥s oldott g√°zkoncentr√°ci√≥k el√©r√©s√©t biztos√≠tja folyad√©kokban. Az iSOC¬ģ (in situ Submerged Oxygen Curtain) olyan struktur√°lt polimer t√∂meg√°tviteli egys√©g, amely a kitŇĪnŇĎ t√∂megtranszfer el√©r√©s√©t nagy fajlagos fel√ľletŇĪ ‚Äď kb. 7.000 m2/m3 ‚Äď hidrof√≥b, mikropor√≥zus, √ľreges sz√°l√ļ anyag r√©v√©n biztos√≠tja. A bubor√©kmentes anyag√°tvitel megval√≥s√≠t√°s√°hoz sz√ľks√©ges megfelelŇĎ g√°znyom√°st egy belsŇĎ szab√°lyoz√≥szelep biztos√≠tja.

HiSOC hidrog√©n inf√ļzi√≥

A HiSOC¬ģ az iSOC¬ģ robusztus tulajdons√°gaira √©p√ľl, √©s rendelkezik annak kis √ľzemeltet√©si √©s beruh√°z√°si k√∂lts√©gszerkezet√©vel. Speci√°lis csatlakoz√≥kkal tervezt√©k, kimondottan az√©rt, hogy hidrog√©nt tudjon a talajv√≠zbe juttatni a kl√≥rozott alif√°s sz√©nhidrog√©nek redukt√≠v dekl√≥roz√°s√°nak, a nitr√°t denitrifik√°ci√≥j√°nak √©s a perklor√°tok redukci√≥j√°nak hat√©kony elŇĎseg√≠t√©se √©rdek√©ben. 

Szuperszaturált víz injektálás (SWI)

A szuperszatur√°lt v√≠z injekt√°l√°s (Supersaturated Water Injection (SWI)) hat√©kony NAPL (Non-Aqueous Phase Liquid) visszanyer√©si technol√≥gia. A sz√©ndioxiddal (CO2) szuperszatur√°lt v√≠znek a felsz√≠n al√° val√≥ injekt√°l√°sa a CO2 bubor√©koknak az injekt√°l√°si pont √©s annak t√°volabbi k√∂rnyezet√©ben val√≥ nukle√°ci√≥j√°t eredm√©nyezi. A szuperszatur√°lt folyad√©knak a por√≥zus k√∂zegben val√≥ terjed√©sekor, a termodinamikai egyens√ļlyi √°llapothoz val√≥ visszat√©r√©s sor√°n, in situ g√°zfejlŇĎd√©s t√∂rt√©nik. A bubor√©kok egyes√ľlnek, √©s elp√°rologtatj√°k a visszamarad√≥ NAPL g√≥cokat.

gPRO gázadagoló technológia

A gPRO¬ģ (groundwater Pressurized Remediation Optimizer) egy olyan g√°zadagol√≥ technol√≥gia, amely k√©pes nagy g√°zmennyis√©gek folyad√©kokba t√∂rt√©nŇĎ bevitel√°re. Az inVentures Technologies √°ltal fejlesztett Gas inFuion technol√≥gi√°k alapj√°t k√©pezŇĎ struktur√°lt polim√©r, melyet a gPRO¬ģ modulokban is alkalmaznak, hidrof√≥b tulajdons√°g√ļ mikroporozus √ľreges sz√°lalakat tartalmaz, melyek √≥ri√°si fel√ľlet√ľk r√©v√©n nagy mennyis√©gŇĪ g√°zt k√©pesek bevinni a folyad√©kba √ļgy, hogy a folyad√©kban nem v√°ltozik meg az g√°zok √∂ssznyom√°sa.

BioFlo‚ĄĘ akt√≠v remedi√°ci√≥s rendszer

BioFlo aktív remediációs rendszer

A BioFlo‚ĄĘ egy olyan innovat√≠v megold√°sa, mellyel reakt√≠v biobarrierek hozhat√≥k l√©tre korl√°tozott talajv√≠z √°raml√°s√ļ helyeken. A BioFlo‚ĄĘ kis hozam√ļ, nagy g√°ztartalm√ļ szuperszatur√°lt v√≠z√°ramot gener√°l, amely √∂nmag√°ban, vagy egy kis visszanyerŇĎ (mini pump-and-treat) rendszerrel egy√ľtt fejti ki a hat√°s√°t. B√°rmilyen g√°zkombin√°ci√≥ra l√©tre tud hozni szuperszatur√°ci√≥s koncentr√°ci√≥kat aerob, anaerob, vagy kometabolikus bioremedi√°ci√≥s c√©lb√≥l.