LogPlot

LogPlot

Talajmechanikai, geofizikai, stb. furatszelvények

  • Teljes k√∂r√ľ furatszelv√©ny szerkeszt√©s
  • Szelv√©nyek megoszt√°sa az ingyenes LogView programmal
  • HTML szelv√©nyoldalak, vagy k√ľl√∂nb√∂zŇĎ k√©pform√°tumok l√©trehoz√°sa

 

√Āttekint√©s

A LogPlot szoftvert 1983 √≥ta haszn√°lj√°k talajmechanikai, k√∂rnyezetv√©delmi, geofizikai, b√°ny√°szati, stb. f√ļr√°sszelv√©nyek megjelen√≠t√©s√©re. A program, LogDesigner modulja r√©v√©n gyakorlatilag korl√°tlan rugalmass√°got k√≠n√°l a szelv√©nyk√©sz√≠t√©shez, kipofozott felhaszn√°l√≥i fel√ľlete pedig, lehetŇĎv√© teszi a szelv√©nyek egyszerŇĪ testre szab√°s√°t. Az adatok bevihetŇĎk a LogPlot adatszerkesztŇĎj√©vel a billentyŇĪzeten kereszt√ľl, m√°sol√°s/beilleszt√©ssel, adatgyŇĪjt√©ssel, √©s/vagy import eszk√∂z√∂kkel (LAS, RockWorks, Excel, ASCII, DBF). A LogPlot t√∂bb olyan k√∂nyvt√°rat tartalmaz, amelyek talaj- √©s kŇĎzett√≠pusokat √≠rnak le, √©s ezeket sz√ľks√©g szerint saj√°t ig√©nyeinknek megfelelŇĎen testre szabhatjuk. Az adatok b√°rmilyen m√©retar√°nyban megjelen√≠thetŇĎk, azaz egy- vagy t√∂bboldalas szelv√©nyek egyar√°nt k√©sz√≠thetŇĎk. A szelv√©nyekkel egy√ľtt √°tadhatjuk megb√≠z√≥nknak az ingyenes LogView programot, lehetŇĎv√© t√©ve sz√°mukra a szelv√©nyek megtekint√©s√©t √©s kinyomtat√°s√°t. Tov√°bb√°, HTML szelv√©nyoldalak, vagy JPG, BMP, TIFF, PNG, WMF √©s WMF form√°tum√ļ √°br√°kat k√©szthet√ľnk.

Tulajdons√°gok

LogPlot szelv√©nytervezŇĎ (Log Designer)

Az √ļj, jav√≠tott Log Designer nagy rugalmass√°got k√≠n√°l a szelv√©nyek tervez√©se ter√©n: felhaszn√°lhat√≥ a programmal sz√°ll√≠tott 25+ k√©sz form√°tum, vagy megszerkeszthetj√ľk a saj√°tunkat. A LogPlot Designer rendk√≠v√ľl egyszerŇĪen haszn√°lhat√≥ a r√°mutat√°s, kattint√°s t√∂bbsz√∂r√∂s kiv√°laszt√°s √©s igaz√≠t√°s k√©pess√©gei r√©v√©n. L√©trehozhat√≥k r√©szletes fejl√©cek, l√°bl√©cek √©s szelv√©nytestek, mindegyik a saj√°t tervezŇĎi fel√ľlet√©ben. Az eszk√∂zl√©cek gyors hozz√°f√©r√©st biztos√≠tanak a 10 fejl√©c/l√°bl√©c √©s a 18 szelv√©nytest szerkesztŇĎ eszk√∂zh√∂z.

geotechlogdesignb

LogPlot adatszerkesztŇĎ (Data Editor)

Az adatok bevitele rendk√≠v√ľl egyszerŇĪ a munkalapf√ľzetekben. A kŇĎzett√≠pusokat r√°mutat√°ssal √©s kattint√°ssal lehet kiv√°lasztani. Az adatok import√°lhat√≥k k√ľlsŇĎ adatforr√°sokb√≥l is. Az adatszerkesztŇĎ olyan eszk√∂z√∂ket tartalmaz, amelyekkel automatikus m√©lys√©gintervallumok, matematikai mŇĪveletek, adatfinom√≠t√°s √©s szŇĪr√©s √°ll√≠t√°sa √©s elv√©gz√©se, valamint LAS, Excel, RockWorks furatokb√≥l, ASCII √©s DBF f√°jlokb√≥l val√≥ import√°l√°s v√©gezhetŇĎ. A felhaszn√°l√≥k hozz√°f√©rhetnek a USGS √©s a USCS litol√≥giai szimb√≥lumokhoz √©s r√∂vid√≠t√©sekhez, de a nem angol nyelvter√ľleten √©lŇĎk idegen-nyelvŇĪ kulcssz√≥ k√©szleteket is haszn√°lhatnak.

dataeditor

Szelvényszerkesztés (Log Compiling)

Nyisd meg a szelv√©nytervet √©s az adatf√°jlt, √°ll√≠tsd be a m√©retar√°nyt, kattints az OK gombra, √©s megjelenik a k√©sz f√ļr√°sszelv√©ny a k√©pernyŇĎn. A megjelen√≠t√©st a LogWiew n√©zŇĎke teszi lehetŇĎv√©. A LogPlot7 lehetŇĎv√© teszi egyidejŇĪleg t√∂bb szelv√©ny szerkeszt√©s√©t.

compilinglog

Projektmenedzser (Project Manager)

Az √ļj projektmenedzser lehetŇĎv√© teszi egy adott projektk√∂nyvt√°rban tal√°lhat√≥ √∂sszes adat-, diz√°jn- √©s plotf√°jl megtekint√©s√©t. K√∂zvetlen√ľl csatlakozik √©s olvassa a RockWorks adatb√°zisf√°jlokban t√°rolt furatadatokat. Egy l√©p√©sben egyszerŇĪen megnyithat√≥ t√∂bb LogPlot adatf√°jl, RockWorks furat √©s grafikus f√°jl!

projectmanager

Szelv√©nycser√©lŇĎ

A LogPlot program ingyenesen terjeszthetŇĎ LogView modulja lehetŇĎv√© teszi a szelv√©nyeknek a megnyit√°s√°t, nyomtat√°s√°t √©s export√°l√°s√°t olyan g√©peken, amelyekre nincs telep√≠tve a LogPlot program.

Adatexport√°l√°s

A LogPlot adatok export√°lhat√≥k ASCII vagy Excel form√°tumban. Tov√°bb√°, a LogPlot g√∂rb√©k adatai szabv√°nyos LAS 2.0 form√°tumba is elmenthetŇĎk. A RockWorks2006 beolvassa a LogPlot DAT f√°jlokat k√∂zvetlen√ľl a Borehole Manager adatb√°zisba.

Szelvény-diagram exportálás

Web-keresŇĎkben val√≥ megtekint√©s vagy forgalmaz√°si c√©lokb√≥l, a furatszelv√©nyek export√°lhat√≥k HTML t√°bl√°zatokba. A folytonos szelv√©nyek Windows Metafile (wmf) vagy Enhanced Metafile (emf) form√°tumba menthetŇĎk el. A szelv√©nyek egyes oldalai, vagy a teljes szelv√©ny BMP, JPG, TIFF vagy PNG k√©pform√°tumokba menthetŇĎk. A szelv√©nyek RockWorks-ba is export√°lhat√≥k.

USCS/USGS minták és nemzetközi kulcsszó készletek

A program tervezŇĎi nagy r√©szletess√©ggel √°ll√≠tottak √∂ssze olyan mintaf√°jlokat √©s kulcssz√≥ k√©szleteket, amelyek kompatibilisek a USCS (United Soil Classification System) rendszerrel √©s a USGS (United States Geological Survey) belsŇĎ szabv√°ny√°val. Tov√°bb√°, rendelkez√©sre √°llnak n√©met, spanyol, francia √©s olasz litol√≥giai kulcssz√≥ k√©szletek.

Rendszerigény

  • Windows 7, 8 √©s 10
  • Pentium vagy gyorsabb processzor
  • 128 MB RAM
  • 10 MB szabad t√°rhely a merevlemezen
  • LogPlot t√°mogatja az √∂sszes Windows¬ģ kompatibilis nyomtat√≥t √©s plottert