Újdonságok a Visual MODFLOW Flex 2013.1 verzióban

A Visual MODFLOW Flex 2013.1 egyesíti a nagy teljesítményű transzport motorokat a kiváló 2D/3D megjelenítési képességekkel, melyek révén pontos, megbízható és hatékony szibárgáshidraulikai és szennyeződésterjedés szimulációk végezhetők.

  • SzennyezĹ‘dĂ©stranszport modellezĂ©s: MT3DMS transzport szimuláciĂłk könnyed megtervezĂ©se, Ă©s a modellezett szennyezĹ‘dĂ©scsĂłvák 2D/3D megjelenĂ­tĂ©se
  • JavĂ­tott teljesĂ­tmĂ©ny Ă©s maximális hatĂ©konyság: a teljes 64-bites támogatással kĂ©tszeres sebessĂ©gnövekedĂ©s Ă©rhetĹ‘ el, ami jelentĹ‘sen lecsökkenti a futási idĹ‘ket
  • Megnövelt kapacitás a nagyobb modellekhez: a 64-bites támogatás rĂ©vĂ©n nagy mĂ©retű transzport modellek Ă©pĂ­thetĹ‘k a nagy felbontásĂş (1 milliĂł cella) szivárgáshidraulikai (MODFLOW) modellekhez
  • JavĂ­tott 2D megjelenĂ­tĂ©s: sima navigálás Ă©s az eredmĂ©nyek rĂ©szletes feltárása a javĂ­tott 2D grafikus motorral
  • Több modelles bizonytalansági analĂ­zis: TöbbfĂ©le rácstĂ­pus, modellezĂ©si szcenáriĂł Ă©s kármentesĂ­tĂ©si stratĂ©gia egymás melleti könnyed összehasonlĂ­tása egytlen projekt keretĂ©ben, Ă©s a legmegfelelĹ‘bb modell kiválasztása.
  • MegbĂ­zhatĂł minĹ‘sĂ©gbiztosĂ­tás Ă©s ellenĹ‘rzĂ©s (QA/QC): csĂłvahelyek vizuális korreláciĂłja a furat Ă©s monitoring helyekkel, valamint a geolĂłgiai modellel a feltĂ©telezĂ©sek validáciĂłja Ă©s ez eredmĂ©nyek megbĂ­zhatĂłságának növelĂ©se Ă©rdekĂ©ben.
  • Klasszikus numerikus modellezĂ©si munkafolyamatok: a koncepcionális mellett a klasszikus modellezĂ©si megközelĂ­tĂ©s alkalmazásának a lehetĹ‘sĂ©ge (ugyanĂşgy mint a Visual MODFLOW Classic interfĂ©sz alatt).

Szimulációs idők felezése

A 64-bites támogatással, a Visual MODFLOW Flex drámaian lecsökkenti az MT3DMS transzportszimulációkat. A futási idők osztályozása érdekében, egy 670.000 cellás és 15 stresszperiódust felülelő transzportmodellt futtattak a Visual MODFLOW Classic és a Visual MODFLOW Flex (32-bit és 64-bit) felületek alatt. A futási időket az alábbi diagram ábrázolja. A Visual MODFLOW Flex 32-bites és 64-bites szimulációk 2700 sec ill. 2400 sec alatt futottak le. Ezzel szemben, a Visual MODFLOW Classic szimuláció 5063 másodperc alatt futott le, ami több mint kétszerese a Visual MODFLOW Flex 64-bites szimulációnak.

MT3DMS futási idők (Classic vs. Flex)

Hibakorrekciók és javítások

Tekintsd meg a Visual MODFLOW Flex Readme fájlt, melyben megtalálható a kijavított hibák teljes listája, valamint egyéb általános javítások és fejlesztések.

3D csóvamozgás
Nagy transzportmodellek
2D grafikus motor
Rácsok összehasonlítása