Aquaplus

Kombin√°lt optikai oldott oxig√©n, elektromos vezetŇĎk√©pess√©g √©s hŇĎm√©rs√©kletszenzor. Be√©p√≠tett vezetŇĎk√©pess√©g szenzor√°nak k√∂sz√∂nhetŇĎen, a v√≠z s√≥tartalma alapj√°n automatikusan sz√°m√≠tja √©s kompenz√°lja a DO m√©r√©st.

Kompakt, robusztus √©s nagyon pontos, √©s minim√°lis a karbantart√°si ig√©nye. A v√©kony szond√°t a saj√°t GPS DO m√©rŇĎj√©vel haszn√°lva, mindegyik m√©r√©si pont koordin√°t√°i elmenthetŇĎk.

Az AquaPlus az egyetlen olyan optikai DO rendszer, amely k√∂zvetlen√ľl m√©ri a s√≥tartalmat. LehetŇĎv√© v√°lik ez√°ltal az automatikus s√≥tartalom kompenz√°ci√≥, azaz v√≠zt√≠pust√≥l f√ľggetlen√ľl, a legnagyobb pontoss√°g el√©r√©se.

IsmertetŇĎ

Sztenderd paraméterek:

 • optikai oldott oxig√©n (DO)
 • elektromos vezetŇĎk√©pess√©g (EC)
 • √∂sszes oldott anyag (TDS)
 • elektromos ellen√°ll√°s
 • s√≥tartalom
 • s√≥sv√≠z fajs√ļly (SSG)
 • hŇĎm√©rs√©klet

Az Aquaplus szonda saj√°t sztenderd 3 m√©teres k√°bellel rendelkezik, amely ig√©ny szerint hosszabb√≠t√≥ k√°bellel, vagy ak√°r hosszabb k√°bellel is rendelhetŇĎ. Az in-line csatlakoz√≥val rendelkezŇĎ hosszabb√≠t√≥ k√°belek 5 m, 10 m √©s 30 m hossz√ļak lehetnek, de ezek alkalmaz√°sa eset√©n, a szonda csak max. 10 m m√©lys√©gig helyezhetŇĎ v√≠zbe.

A lumineszcencia alap√ļ oldott oxig√©n m√©r√©s elŇĎnyei

 • Minim√°lis karbantart√°s
 • Nincs sz√ľks√©g elektrolit cser√©re
 • Nincs sz√ľks√©g v√≠z√°ramra a pontos nyugalmi m√©r√©sekhez
 • Tov√°bb tart√≥ kalibr√°ci√≥

Optikai oldott oxigén

Az optikai szenzor a dinamikus lumineszcencia elalv√°s elv√©n mŇĪk√∂dik. Egy g√°zperme√°bilis anyagnak (luminofor) r√∂vid k√©kf√©ny impulzusokkal val√≥ gerjeszt√©se a benne tal√°lhat√≥ molekul√°kat v√∂r√∂s fotonok kibocs√°t√°sra k√©szteti.

A luminoforral kapcsolatban l√©vŇĎ oxig√©n jelenl√©te a v√∂r√∂s fotonok k√©sleltet√©s√©t okozza. A vissza√©rkezŇĎ v√∂r√∂s fotonoknak a k√©k fotonok kibocs√°t√°s√°hoz viszony√≠tott k√©s√©s√©t megm√©rve lehetŇĎv√© v√°lik teh√°t, a v√≠zben oldott oxig√©n koncentr√°ci√≥nak a meghat√°roz√°sa.

Az optikai m√©r√©si m√≥dszernek sz√°mos elŇĎnye van a tradicion√°lis galvanikus m√≥dszerrel szemben. A legfontosabb, hogy mivel nincs membr√°non kereszt√ľli oxig√©n fogyaszt√°s, a szenzor nem ig√©nyel √°raml√≥ vizet az√©rt, hogy stabil m√©r√©seket produk√°ljon. Az egy√©b elŇĎny√∂k k√∂z√ľl megeml√≠thetŇĎk a csup√°n 3-6 havi gyakoris√°g√ļ kalibr√°ci√≥, ill. az, hogy a cser√©lhetŇĎ sapk√°t (fejet) elegendŇĎ 2 √©vente cser√©lni.

Kombin√°lt DO/EC/Temp szenzor

Az Aquaplus szenzornak a cs√ļcs r√©sz√©ben tal√°lhat√≥ az optikai √©rz√©kelŇĎ modult, √©s rendelkezik egy 4 gyŇĪrŇĪs elektromos vezetŇĎk√©pess√©g (EC) szenzorral, valamint egy hŇĎm√©rs√©klet √©rz√©kelŇĎvel is.

Az EC szenzor r√©v√©n az egys√©g k√©pes s√≥tartalmat sz√°molni, √©s automatikusan kompenz√°lja a %-os √©rt√©keket a s√≥tartalom f√ľggv√©ny√©ben.

AquaPlus

Elektródák és specifikációk

Opcion√°lis ion-szelekt√≠v (ISE) elektr√≥d√°kOpcion√°lis optikai elektr√≥d√°kAquaProbe szond√°k elektr√≥da t√°rs√≠t√°si lehetŇĎs√©gei
n.a.
n.a.

AquaProbe szondák elektróda választéka


Mechanikai specifikációk
V√©delmi oszty√°ly IP68 (permanens mer√ľl√©s)
Mer√ľl√©si m√©lys√©g min. 75 mm; max. 100 m*
√územi hŇĎm√©rs√©klet -5¬įC √∑ +70¬įC
M√©retek (H x √Ātm.) 250 mm x 24 mm
Tömeg (kábellel) 400 g

*100 m mer√ľl√©s: 1 h√©t; 30 m mer√ľl√©s: permanens kihelyez√©s.

AquaPlus